juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

T rijbewijs halen voor het besturen van trekkers

trekker wesseldijk

Je T rijbewijs halen kan interessant zijn, om sneller aangenomen te worden door werkgevers. Wellicht ben je opgeleid tot hovenier, maar blijkt het lastig te zijn om aan het werk te komen. Door naast je bestaande kennis over verschillende soorten groen ook je trekkerrijbewijs te behalen, kun je wellicht alsnog aan de slag gaan in de groenvoorziening. Je bent nu veel breder inzetbaar voor een werkgever, waardoor deze eerder voor jou zal kiezen dan voor anderen zonder een trekkerrijbewijs. Het behalen van je trekkerrijbewijs kan bij verschillende verkeersscholen. Een voorbeeld van zo’n rijschool is Verkeersschool Wesseldijk. Hier worden ook diverse andere rijlessen aangeboden.

t rijbewijs

Werking van het behalen van je T rijbewijs

Het behalen van je T rijbewijs bestaat uit twee fases. In de eerste fase probeer je het certificaat voor je theoriekennis te halen. Vervolgens wordt in de tweede fase ook een praktijkexamen afgelegd. Houd er rekening mee, dat het behalen van dit rijbewijs toegestaan is vanaf je 16e verjaardag. Wanneer je 15.5 jaar oud bent, zou je al aan het behalen van je theoriecertificaat kunnen beginnen. Houd er rekening mee, dat je niet voor alle voertuigen binnen de groenvoorziening een los trekkerrijbewijs hoeft te behalen. Op internet lees je hier meer over.

Rijopleiding

Proefles voor het rijden op een trekker

Mogelijk twijfel je momenteel nog of het besturen van een trekker iets voor jou is. In dat geval kan het slim zijn om een proefles aan te vragen. Tijdens zo’n proefles kun je een eerste keer met een instructeur op de tractor rijden. Na de proefles kun je ervoor kiezen om een volledig lespakket af te nemen. Houd er rekening mee, dat een proefles in veel gevallen niet gratis is. Je kunt er daarom ook voor kiezen om direct een lespakket af te nemen!