juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Een jubileum met een bronzen randje

Of je nu een jubileum hebt of een ander feestje je wil graag een cadeau geven wat blijvend is en waar waarde aan gehecht wordt. Je hebt zo links en rechts al gekeken maar je weet niet zo goed wat je nu moet kiezen. Tijdens het surfen kom je terecht op de schitterende site van Artihove.nl en daar zie je wel hele mooie dingen.

Een mooi cadeau voor je collega

Het heeft wat voeten in de aarde dat vinden van het juiste Jubileum cadeau. Collega heeft eigenlijk alles al dus iets moois vinden is niet altijd eenvoudig. Je wil iets wat opvalt en wat blijvend is en wanneer je dan op de site van artihove komt zie je zoveel moois dat het nu weer moeilijk is om daaruit te mogen kiezen. Neem daar gerust de tijd voor om het allemaal te bekijken. Je oog is uiteindelijk gevallen op een mooi bronzen beeld. Dit is wel iets wat je jouw collega als cadeau zou willen geven en waarvan je weet dat het ook in de smaak zal vallen.  

Heel veel moois om uit te kiezen

Je zult ondertussen hebben gezien dat er echt heel veel moois is om uit te kiezen. Niet alleen bronzen beelden maar ook hele mooie sculpturen bij artihove te vinden. Wil je toch liever alles eerst eens met eigen ogen zien dan kan je ervoor kiezen om eens een bezoekje te brengen aan artihove. Zij hebben namelijk een prachtige locatie waar ze een groot deel van hun werk laten zien. Zo hebben zij niet alleen prachtige sculpturen om in huis te zetten maar zeker ook heel veel moois om in de tuin of op je dakterras te zetten. Een beeld of sculptuur koop je niet zomaar. Je moet wel echt weten wat je wilt want je zit er tenslotte jarenlang tegenaan te kijken. Het is zonde om het achterin de kast te zetten. Dus maak een goede keuze in wat je graag wilt.

Wat is nu eigenlijk een sculptuur?

We hebben het nu al wel een hele tijd over sculpturen maar wat is dat nu eigenlijk? Een sculptuur of een beeld is een beeldhouwwerk wat aan zijn vorm is gekomen door het verwijderen van materiaal. Normaal worden beelden van bijvoorbeeld klei gevormd door materiaal toe te voegen maar hier werkt het dus net de andere kant op. De methode waarbij materiaal wordt verwijderd noemen ze de subtractieve methode. Een sculptuur wordt veelal gemaakt uit natuursteen of houd. Ook gips, kunststof, en beton zijn materialen die ze daar nog wel eens voor gebruiken. Iemand die kunstwerken maakt uit een van deze materialen wordt een beeldhouwer of een ruimtelijk werkend kunstenaar genoemd.