juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Wat een energetische behandeling voor je kan doen

Energetische behandeling

Er zijn talloze alternatieve geneeswijzen die nog altijd een slechte naam hebben. En dat terwijl ze zoveel mensen helpen. Een goed voorbeeld is de energetische behandeling. Waar sommigen het wellicht nog altijd zweverig noemen, hebben veel mensen er al baat bij gehad. Energetische behandelingen worden soms zelfs aangeraden door medische professionals. Het is een behandelmethode die onder andere goed is in te zetten voor mentale problemen zoals een burn out, maar die ook zeer effectief is bij lichamelijke klachten.

Over energetische behandelingen

Een energetische behandeling of energetische therapie is een holistische behandelvorm. Bij deze behandeling richt de therapeut zich zoveel mogelijk op de gehele mens. Dat wil zeggen dat niet alleen je fysieke maar ook je mentale, emotionele en spirituele niveau aan bod komen in de behandeling. Dat geldt voor veel holistische behandelingen, maar de energetische behandelingen brengen nog iets unieks met zich mee: ze gaan uit van de energie die jij al in je lijf hebt. 

Energetische behandeling

Je energie sturen

Ieder mens heeft  energie in zijn of haar lijf welke je bepaalt en welke je kunt sturen. Dit wordt ook wel een aura genoemd, al is dit niet helemaal hetzelfde. Waar sommigen beweren een aura te kunnen lezen, is de energie in je lijf die een energetische coach aanpakt niet per se visueel. 

Blokkades opheffen

Energetische therapie maakt het proces van helen makkelijker door blokkades in het lichaam op te lossen. Dat is wat een energetisch therapeut ook voor je doet, of althans: waar hij of zij bij helpt. De blokkades in ons lijf veroorzaken pijn op allerlei manieren. Deze pijn kun je door zo’n behandeling – of meerdere behandelingen – opheffen, zodat de energie weer vrij kan vloeien. Er zit veel helende werking in ons eigen lichaam, je moet het alleen nog even leren sturen.