juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Wat zijn Citygames en hoe speel je ze? 

Citygames zijn interactieve spellen die plaatsvinden in stedelijke omgevingen, zoals Amsterdam en Utrecht, en een unieke manier bieden om een stad te verkennen en plezier te hebben met je teamgenoten. Deze spellen combineren elementen van teamwork, strategie en avontuur, en kunnen worden gespeeld door zowel individuen als groepen. De teams kunnen bestaan uit collega’s, uit vrienden of uit een leuke vrijgezellenavond. Eigenlijk is het voor iedereen een leuk avontuur. 

De geschiedenis van Citygames

De geschiedenis van de stedenspellen gaat terug tot de jaren ’90 van de vorige eeuw. De ontwikkelingen van de technologieën zoals GPS en mobiele apparaten maakten het mogelijk om spellen te creëren die gebaseerd zijn op locatiebepalingen. Sindsdien zijn Citygames steeds populairder geworden, zowel onder toeristen als lokale bewoners. Je kan namelijk allerlei kanten op, thema’s hanteren en je bent niet beperkt in de samenstelling van de teams. 

Er zijn veel verschillende steden waarin je deze stadspellen kan spelen. Denk aan grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht. Maar denk ook aan kleinere steden zoals Almere, Enschede, Leiden, Scheveningen en Zwolle. Ben je nieuwsgierig geworden? Laat je dan vooral niet beperken tot Nederland. Ook in het buitenland kan je namelijk deze spellen spelen, zoals in Zwitserland, Indonesië, Japan, Noorwegen, Mexico, Italië, Portugal en Verenigd Koninkrijk. 

Wat zijn de spelregels van de stedengames? 

De spelregels van Citygames variëren per spel en per stad. Afhankelijk van het specifieke spel dat wordt gespeeld kunnen de spelregels ook nog een keer variëren. Over het algemeen worden deelnemers uitgerust met een smartphone of tablet waarop ze aanwijzingen ontvangen en opdrachten moeten voltooien om punten te verdienen. De opdrachten worden uitgevoerd in een stad en er hoeft dus niet gereisd te worden tussen verschillende steden. De opdrachten kunnen variëren van het beantwoorden van vragen over de stadsgeschiedenis tot het vinden van verborgen locaties of het oplossen van puzzels in de desbetreffende stad. 

Wat zijn de etiquette bij het spelen van Citygames? 

Bij het spelen van stedengames is er ook een zekere etiquette die moet worden gevolgd. Het is belangrijk om respectvol te zijn ten opzichte van andere spelers, maar ook de lokale bevolking en de stad. Houd rekening met andere mensen die zich in dezelfde omgeving bevinden, vermijd hinderlijk gedrag en respecteer privé-eigendommen. Laat geen rommel achter op straat, vorm geen overlast en zorg ervoor dat je ook respect toont naar je team. Communiceer met elkaar, loop niet zomaar weg en als er problemen zijn dan kan je altijd contact opnemen met de organisator van het spel. 

Als je dus met teamgenoten, of misschien individueel, een stad op een interactieve manier wil leren kennen, dan zijn Citygames een goede keuze. Er zijn vaak per grote stad verschillende aanbieders, waardoor je ook meerdere games in één stad kan spelen zonder verveeld te raken. Afhankelijk van de organisator zijn er ook mogelijkheden om thema-spellen te spelen. Je werkt met dit spel aan verschillende soft skills, zoals strategisch nadenken, uit je comfortzone treden maar ook aan het samenwerken met anderen. Wil je zo’n spel spelen? Ga dan naar Quiz-pub.nl!