juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Zelf je e-learning design maken? Deze tips gaan je helpen

e-learning design

Het maken van een e-learning design is niet iets wat je zomaar doet. Ook als je een designer bent en weet hoe jouw e-learning design programma werkt, moet je er rekening mee houden dat je ontwerp speciaal voor e-learning is. Bij e-learning is het namelijk extra belangrijk om op bepaalde punten te letten. Hieronder kun je hier meer over lezen.

Breid je tekst uit met beeld

Als jouw e-learning alleen uit tekst bestaat, kan het zijn dat sommige personen dit niet goed oppikken. Lang niet iedereen leert namelijk goed door een tekst te lezen. Het is bekend dat de meeste mensen zelfs beter leren door middel van video of beeld. Als jouw e-learning al voor een groot deel uit video’s bestaat, hoef je je hier natuurlijk niet druk om te maken.

Bestaat jouw e-learning echter voornamelijk uit tekst? Zorg er dan voor dat je dit aanvult met afbeeldingen, tabellen, infographics en video’s. Hiermee verduidelijk je de tekst en maak je het leren minder saai. Deze extra content moet trouwens wel echt betekenis hebben, want anders is het alleen maar verwarrend.

e-learning design

Maak een rustige lay-out

Natuurlijk is het leuk om met felle kleuren te werken of wat extra elementen toe te voegen. Maar het zorgt ook voor meer drukte en dit leidt alleen maar af. Haal daarom alle elementen weg die niet functioneel zijn en werk zoveel mogelijk met neutrale kleuren.