juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Wat je allemaal kunt leren van een shiatsu massage opleiding

shiatsu massage opleiding

Wist je dat shiatsu een van de oudste vormen van massage en druktherapie is ter wereld? De shiatsu massage opleiding is niet voor niks al jaren hartstikke populair. Het is namelijk een vorm van massage uitvoeren die zoveel verder gaat dan alleen een beetje bewegen met je handen. Je leert mensen namelijk echt gezonder maken, ook van binnenuit.

shiatsu massage opleiding

Japanse methode, Chinese variant

De shiatsu massage is eigenlijk gebaseerd op een andere massage die zijn oorsprong in China vindt. De shiatsu komt uit Japan, een land waar men meer open is als het gaat over kennis delen. Daarom heeft de shiatsu massage veel meer bekendheid in de westerse wereld.

Wat is shiatsu?

Als je online zou kijken, dan zie je al snel dat er een heleboel verschillende definities van dit soort massage zijn. Dat is omdat er ook een aantal varianten van bestaan. Shiatsu noemen we ook wel drukpuntmassage omdat het er vanuit gaat dat er bij ieder mens bepaalde plekken zijn waar je kunt drukken om bepaalde pijn te verlichten. Het idee hierachter is dat je bijvoorbeeld je organen kan behandelen met deze uitvoerige vorm van massage.