juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Een echte buiten oven is houtgestookt

buiten oven houtgestookt

Ben jij ook zo dol op echt goed eten uit een goede oven? Dan moet je eigenlijk een buiten oven die houtgestookt is hebben. Natuurlijk, dit principe is een beetje ouderwets, maar het is wel degelijk een manier om je eten die unieke smaak mee te geven. Sterker nog: een gerecht uit een houtgestookte oven smaakt volgens velen veel lekkerder dan alles uit een elektrische oven.

Houtgestookt voor meer smaak

Een houtgestookte oven is dus in principe gewoon een oven voor buiten die je warm maakt en warm houdt door er blokken hout in te gooien. Zo ging het vroeger ook altijd. Dankzij dat hout en die manier van verwarmen is de buiten oven garantie voor een meer rokerige  smaak en robuust karakter. Dat kan gelden voor allerlei gerechten.

buiten oven houtgestookt

Wat je erin kunt maken

Veel mensen zullen zeggen dat met name pizza uit zo’n oven echt fantastisch is. En dat klopt. Je kunt er echter nog veel meer mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van brood? Want ja, ook brood kun je – mits je voorzichtig bent – in zo’n oven bereiden. Ook andersoortige deeggerechten of zelfs vlees kun je op hout bereiden, al is het wel goed om alles los even op te zoeken op het internet. Je wil niet een compleet gerecht verpesten omdat het niet goed lukt in de houtgestookte oven.