juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Iedere avond een maaltijd op tafel

We leven in een drukke maatschappij en je hebt niet altijd zin om na een lange dag nog voor het fornuis te staan. De bezorgapp is dan een verleidelijke keuze maar dat is natuurlijk niet zo gezond. Meal prep is de oplossing van nu. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Wat is dat dan?

Meal prep is een Engelse term die wordt gebruikt om het plannen en voorbereiden van maaltijden aan te geven. Het is, zeker in deze tijd, een populaire en effectieve manier om tijd te besparen en gezond te blijven. Door je maaltijden van tevoren te bereiden, kun je ervoor zorgen dat je gedurende de week gezonde maaltijden klaar hebt staan. Je hoeft ze alleen nog even op te warmen en dat is zo gedaan. Voor je het weet, staat er een warm bordje voor je klaar. Ideaal! Het is ook perfect voor wanneer je veel sport omdat je lichaam dan de juiste voedingsstoffen extra nodig heeft. Je kan zo iedere dag fitness maaltijden eten!

Hoe werkt dat dan?

Om te beginnen met meal prep, moet je even in je geheugen graven naar wat gezonde recepten voor een hele week, die je wat dagen kan bewaren en die je makkelijk op kan warmen. Vervolgens haal je de spullen en ga je aan de slag. Je kan de boel bewaren in doosjes in de koelkast of soms in de vriezen (mits je het er op tijd uithaalt om het te laten ontdooien).

Wist je trouwens dat je vaak goedkoper uit bent als je in één keer de weekboodschappen in huis haalt, dan wanneer je voor ieder wissewasje naar de supermarkt moet? We nemen dan sneller troep mee die we niet nodig hebben.

Rekening mee gehouden

Je bent dus wel een deel van een dag kwijt aan het klaarmaken van alle gerechten en je moet gerechten kiezen waarvan het niet erg is als ze een dagje of twee, of langer in de koelkast staan. Je kan sushi niet lang bewaren maar pasta weer wel bijvoorbeeld!

In het kort

Meal prep kan een geweldige manier zijn om tijd te besparen en op koers te blijven met gezonde voeding. Wil je zo min mogelijk zelf doen? Dan kan je ook een kant en klaar maaltijd pakket kopen. Zo hoef je nergens meer over na te denken, niet over wat je wilt maken en ook niet over de ingrediënten. Met een maaltijd pakket is alles al voor je geregeld. Jij hoeft het alleen nog te bereiden.