juni 20, 2024

DC Event

dcevent.nl

Wat doet een gezichtsserum?

We horen er vaak over; gezichtsserums. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze gezichtsverzorging. Bekijk eens de serums van IK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging. Maar het woord ‘serum’ roept vaak een ander beeld op over wat dit middel doet dan wat de eigenlijke werking is. Het klinkt vaak als een wondermiddel dat oneffenheden en verkleurde plekken laat verdwijnen. Ondanks dat serums inderdaad gemaakt zijn voor het aanpakken van bijvoorbeeld pigmentvlekken, het lost niet alles op. Een serum moet regelmatig aangebracht worden om goed te kunnen werken. Toch is het nog steeds een goed alternatief voor laserbehandelingen en chemische peeling.

Verschillende voordelen

Gezichtsserums kunnen verschillende dingen voor je huid doen. Serums kunnen onder andere het vervagen van littekens en pigmentvlekken. Daarnaast voeden serums de droge huid door ingrediënten zoals aloë vera and hyaluronzuur toe te voegen. Ook zijn de serums ideaal voor het stukje huidveroudering tijdens de gezichtsverzorging. Bekijk eens de serums van IK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging. De huidbarrière wordt beschermd en vermindert de zichtbaarheid van de fijne lijntjes in het gezicht. Serums zijn lichter en minder vet dan huidcrèmes en trekken dus beter in de huid. Zorg er wel voor dat je kiest voor een gezichtsserum dat bij jouw type huid past. Als je een droge huid hebt, kies dan voor iets met meer hydratatie.

Het gebruik van serums

Het is belangrijk om eerst de huid te reinigen van vuil en make-up. Daarna kan het serum pas aangebracht worden. Omdat serums zo licht van textuur zijn, dat ze makkelijk te gebruiken zijn in combinatie met andere verzorgingsproducten die je na het serum zal aanbrengen. Zorg ervoor dat je eerst het serum aanbrengt, voordat je een product met een zwaardere textuur, zoals crèmes, op het gezicht smeert. De werking van het serum, zoals de hydratatie en het verminderen van plekjes, zal minder zijn wanneer dit aangebracht wordt nadat er al een dikke textuur laag op de huid zit. Combineer je gezichtsserum met producten die voor jou werken, en ga altijd stralend de deur uit.