juni 20, 2024

DC Event

dcevent.nl

Perfecte wenkbrauwen

Tegenwoordig lijkt het ‘fleeken’ van de wenkbrauwen wel het meest belangrijke onderdeel te zijn van het make-up ritueel. Dat is ook niet zo raar, aangezien je wenkbrauwen een belangrijk onderdeel zijn van je gezicht. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, want hoe creëer je die perfecte wenkbrauwen? Dit is heel makkelijk, je hoeft alleen maar het stappenplan hieronder te volgen.

In vorm brengen

Iedere wenkbrauw is weer anders. De een heeft hele dunne wenkbrauwen van zichzelf, terwijl een ander gezegend is met hele volle wenkbrauwen. Bij het in vorm brengen van de wenkbrauw is het belangrijk dat je niet te ver afwijkt van je eigen wenkbrauwvorm en dikte. Probeer ook niet te veel haartjes weg te halen bij de aanzet of boven je wenkbrauw. Voor het in vorm brengen van de wenkbrauw kun je verschillende technieken gebruiken. Zo kun je ze epileren, waxen of threaden (epileren met touw). Deze technieken kun je ook combineren. Zo begin je met het waxen van de donshaartjes en maak je hierna de lijn strakker door overtollige haartjes weg te epileren met een pincet of touw.  

Inkleuren

Na het shapen van de wenkbrauw, kun je beginnen met het inkleuren. Dit kun je doen met zowel make-up als wenkbrauwverf. Het is belangrijk dat je kiest voor een kleur potlood of verf dat het meest overeen komt met je eigen haarkleur. Ben je bijvoorbeeld blond? Kies dan voor een blonde of lichtbruine kleur. Heb je donker haar? Dan kun je variëren met zowel lichtbruine als donkerbruine kleuren. Meestal wordt de kleur zwart afgeraden, omdat dit je gezichtsuitdrukking erg hard maakt. Doe dit alleen als je eigen haren ook zwart zijn. Begin met tekenen aan het uiteinde van je wenkbrauw en werk zo steeds verder naar de voorkant toe. Over het algemeen geldt de regel dat je het begin zo licht mogelijk laat en de kleur steeds donkerder wordt richting het uiteinde van je wenkbrauw.