juli 25, 2024

DC Event

dcevent.nl

Zo voorkom je geluidsoverlast in je kantoorruimte

geluidsoverlast kantoorruimte

Hebben jouw werknemers beschikking tot een kantoorruimte en heb je het idee dat dit niet de meest productieve ruimte in je kantoor is? Geluidsoverlast in de kantoorruimte is een veel voorkomend probleem maar gelukkig zijn er ook oplossingen.

Geloof het of niet maar geluidsoverlast in de kantoorruimte veroorzaakt:

geluidsoverlast kantoorruimte
  • minder productiviteit
  • verhoogd risico op een burn out 
  • meer ziekteverzuim

Oplossingen voor overlast

Je leest het goed: geluidsoverlast op kantoor kan burn outs en meer ziekteverzuim veroorzaken. Het raakt je dus niet alleen omdat je medewerkers niet gelukkig zijn; het kan je ook nog geld kosten. Geluidsoverlast zorgt voor irritaties en minder productieve dagen. Dat zorgt weer voor een gevoel van tekort komen. Je kunt er een aantal dingen aan doen.

Allereerst kun je kiezen voor geluidswanden of panelen. Het probleem van veel kantoorruimtes is dat het heel erg galmt. Als het galmt in jouw kantoor, dan kun je dit oplossen door speciale panelen op het plafond te plaatsen. Ook speciale wanden kunnen helpen. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kleinere maatregelen nemen. Geef bijvoorbeeld iedereen een goede koptelefoon die het geluid tegenhoudt, of zorg dat er een aparte ruimte is om te kletsen of te telefoneren. Dat scheelt al een hoop geluidsoverlast.