juni 23, 2024

DC Event

dcevent.nl

Wanneer is een pakket groot?

goedkoop pakketten versturen

Er zijn geen officiële afmetingen voor een “groot pakket”. Een pakket wordt als groot beschouwd wanneer het buiten de standaardafmetingen van pakket vervoerders valt zoals bijvoorbeeld PostNL of DHL. Wil je een goedkoop pakket versturen, lees jezelf dan goed in over de regels en de verschillende verzendt opties.

De standaardafmetingen van een pakket

De standaardpakketten hebben meestal een afmeting van 100 x 50 x 50 centimeter of groter. De omvang van een pakket wordt altijd aangegeven als lengte x breedte x hoogte. Valt je pakket buiten deze afmetingen dan wordt het beschouwd als een groot pakket.

goedkoop pakketten versturen

Een lang pakket

Naast grote pakketten, heb je ook nog lange pakketten. Lange pakketten worden ook wel een lengtezending genoemd. Voorbeelden van een lengtezending zijn bijvoorbeeld buizen, stangen of grote meubelstukken zoals bijvoorbeeld banken of tafels. Nogmaals het verschilt per vervoerder wat onder lange pakketten valt. Maar meestal worden pakketten als lange pakketten beschouwd als ze tussen de 120 en 275 cm zijn.

Speciaal transport

Wil je een pakket versturen wat nog groter is dan een lang of groot pakket, dan dien je vaak gebruik te maken van transport op aanvraag. Dit zijn speciale diensten die verschillende vervoerders aanbieden tegen verschillende prijzen en onder verschillende voorwaarden.