juli 25, 2024

DC Event

dcevent.nl

Waarom je een merkenbureau in de armen moet nemen

Je bent net begonnen met je bedrijf en je wordt ontzettend lastig gevallen door allerlei verkopers. Wagenparken, elektriciteit overstappen, telefoonabonnement etc. Je kent het allemaal wel. Je staat nu ingeschreven in de KVK en jouw gegevens staan openbaar. Maar aan welke ‘verkopers’ heb je nu wel wat? We kunnen je een ding garanderen en dat is dat het belangrijk is om jouw handelsnaam en merk te registreren / deponeren. We leggen je graag uit waarom dit geen vervelend verkooppraatje is.

Conflicten tegengaan

Er kan een conflict ontstaan op het moment dat jij een merk op de markt brengt. Er is namelijk een andere partij die een vergelijkbaar soort merk op de markt heeft gebracht. Hierdoor ben jij in overtreding. Het kan ook andersom gebeuren. Jij hebt een merk op de markt gebracht en iemand maat een gelijksoortig merk. Hierdoor loop je tegen een conflict aan. Een professioneel merkenbureau kan je in beide gevallen helpen.

Beschermen tegen en beschermen voor

Je kan je laten beschermen voordat je een merk op de markt brengt. Je laat namelijk onderzoeken of je zelf niet in overtreding bent of dat er een merkregistratie loopt. En andersom kan je jezelf beschermen tegen plagiaat. Als iemand een vergelijkbare naam of product op de markt brengt wordt er een melding afgegeven. Vervolgens kan jij er voor kiezen om actie te ondernemen tegen de copyycat. We raden je dit in principe altijd aan omdat je hier enorme schade onder kan leiden. Uiteraard wilt dit niet in alle gevallen gebeuren.

Nederlandse registratie

Merkenbureau Nederland nodig? In Nederland kan je kiezen voor een registratie zoals voor modellen en merken. Maar je kan ook kijken of je internationaal een bescherming aan moet gaan. Dit is uiteraard allemaal afhankelijk van jouw budget maar ook je doelen in de toekomst.