juli 25, 2024

DC Event

dcevent.nl

Voorkom nieuwe ziektes: Burn-out

In onze maandelijkse rubriek over ziektes die in opkomst zijn, ziektes die vroeger minder voorkwamen maar door de verandering van het klimaat of de wereld nu opeens aan de orde van de dag zijn komen we vandaag uit bij de Burn-out. Ze vallen bij bosjes om je heen tegenwoordig en vaak met de zelfde reden, een burn-out. Hoewel de burn-out een heel breed begrip is met vaak andere klachten per mens zegt de naam alles. Je bent even opgebrand. Hoewel een burn-out net als een griepje is en de ene persoon dus sneller last heeft als een ander kun je wel stellen dat een burn-out een echte ziekte is.

Oorzaak

Hoewel er naar de exacte oorzaken van een burn-out nog veel onderzoek moet worden gedaan en nog lang niet alles over deze ziekte bekend is staat één ding vast. Mensen die een burn-out hebben zijn te lang in hun reserves gaan zitten en zijn nu als een auto zonder benzine opgebrand. Je merkt dat veel young professionals last hebben van een burn-out. Dit kun je niet los zien van het verhoogde drugsgebruik op festivals. In de weekenden gaan de jong volwassenen door het geluid maar moeten door de weeks ook gewoon presteren voor hun werkgever.

Oplossing

Bedrijven zitten met hun handen in het haar. Er is werk genoeg in deze voortvarende economische situatie waarin Nederland zich op dit moment begeeft. Personeel heeft echter de werkgevers voor het uitzoeken en komen hierdoor uit bij de perfecte werkgever voor hun situatie. Hogere werkdruk zorgt hierdoor al snel voor een hoger ziekteverzuim. Je ziet dat veel bedrijven de oplossing zoeken voor het hogere ziekte verzuim onder haar medewerkers. Onder het mom van goed werknemer schap wordt er van alles uit de kast getrokken om een goede werk omgeving te creëren voor de medewerkers. Van vitaliteitscoach voor bedrijven tot een vierdaagse werkweek.