juli 25, 2024

DC Event

dcevent.nl

Vacatures in de elektrotechniek, van starter tot vele jaren ervaring

Of je net begint, of alle vele jaren ervaring hebt, vacatures in de elektrotechniek zijn er voor iedereen. Het werkveld is breed en je kunt zowel in het binnenland als in het buitenland werkzaam zijn. Of een combinatie daarvan.

Vacatures in de elektrotechniek voor starters met een mbo opleiding?

Met een mbo 3 of mbo 4 opleiding start je meestal als monteur of installateur. Je bent een uitvoerder en werkt graag met je handen. Je weet alles over de installaties die je onderhoud. Met je werkbus rijdt je van klant naar klant. Het is dan ook belangrijk dat je een rijbewijs hebt. Naast regulier onderhoud, los je storingen op en voer je reparaties uit. Je komt bij huiseigenaren over de vloer, maar ook bij bedrijven. Omdat jouw klanten niet allemaal dichtbij wonen, ben je veel onderweg.

vacatures in de elektrotechniek

Werken in de sales als hbo’er

Met een opleiding in de elektrotechniek kun je ook in de sales werken. Een verkoper weet alles van de installaties die hij verkoop. Als elektrotechnisch specialist weet jij daar natuurlijk alles van. Je werkt in de buitendienst en bent veel onderweg. Jij houdt alle klanten tevreden en weet nieuwe klanten te binden aan het bedrijf.

Werken als docent

Iedere opleider met elektrotechnische studierichtingen, heeft goede docenten nodig. De leerlingen van nu, zijn de specialisten van de toekomst. Daarom is goed onderwijs onmisbaar. Zou jij een baan als docent ambiëren? Het doel is om jonge mensen te inspireren, doceren en zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Leidinggevende functies in de elektrotechniek

Er zijn ook leidinggevende functies binnen de elektrotechniek. Jij bent een leider, een communicatief sterke en daadkrachtige man of vrouw. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte stuur je een team van collega’s aan. Je analyseert de werkzaamheden en stuurt bij waar nodig. Als je collega’s problemen tegenkomen, kloppen ze bij jou aan. Jij helpt ze verder op weg.

Wie werken er in de elektrotechniek?

Er werken zowel mannen als vrouwen, starters en ervaren rotten in deze branche. Het werkveld is zoals beschreven erg breed. En dan zijn een hoop functies niet eens voorbij gekomen. Denk aan de autotechniek en civiele techniek. Auto’s van tegenwoordig zitten vol met elektrische snufjes en technische hoogstandjes. Terwijl beweegbare bruggen, nieuwe luchthavens en parkeergarages een onderdeel zijn van de civiele techniek. Dit zijn grootschalige projecten waar je gedurende lange tijd en met een groot team mee bezig bent.