juni 16, 2024

DC Event

dcevent.nl

Stellingen bieden een veilige opbergplaats

In een magazijn met enorm zware pallets en dozen is veiligheid erg belangrijk. Als bedrijf zijnde heb je waarschijnlijk al verschillende regels en richtlijnen waar je personeel aan moet voldoen om alles zo veilig mogelijk te houden. maar er zijn ook een aantal dingen die je als werkgever kan doen om de veiligheid in het magazijn te verhogen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van een palletstelling. Dit is een stellingkast waarin volledige pallets kunnen worden opgeborgen. Door het gebruik van zo’n soort stelling zullen applets een vaste plaats hebben en niet constant verplaatst te worden. Daarnaast levert een palletstelling veel ruimte aangezien er meerdere pallets in de hoogte veilig kunnen worden opgeborgen.

Hoekbeschermers voorkomen aanrijdingen

Er zijn nog andere maatregelen die genomen kunnen worden als het gaat om een palletstelling. De meest simpele hiervan is een aanrijdbeveiliging hoekbeschermer. Deze worden rond de poten van de stelling kast geplaatst. Ze zijn volledig geel met zwarte strepen; het is dus duidelijk dat hier moet worden uitgekeken. De hoekbeschermers worden aan de grond gemonteerd en zullen de stelling dus beschermen tegen eventuele aanrijdingen met bijvoorbeeld een heftruck. Dit beschermt ten eerste de poten van je stelling. In plaats van tegen de stelling rij je namelijk tegen de speciale beschermer die er vlak voor is geplaatst. Daarnaast beschermt het natuurlijk ook tegen bedrijfsongevallen omdat niet de hele stelling kan schudden als je er tegenaan rijdt.

Stellingkast versterken kan nooit kwaad

Als je er op een of andere manier toch voor zorgt dat de stelling aan het schudden komt, wil je natuurlijk zeker weten dat deze stevig blijft staan. Het zal natuurlijk al een hele harde knal vereisen om een stellingkast om te laten vallen. Het is wel iets makkelijker om een doos naar beneden te laten vallen die niet goed gecentreerd staat. De makkelijkste manier om dit op te lossen is het gebruiken van extra diepteliggers. Deze zorgen ervoor dat beide kanten van de stellingkast met elkaar verbonden zijn waardoor deze steviger staat.