juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Letselschade na bedrijfsongeval? Volg deze stappen

bedrijfsongeval

Helaas komen bedrijfsongevallen nog steeds voor. Heb je zelf een bedrijfsongeval gehad en heb je hierbij letselschade opgelopen? Dan wil je hier waarschijnlijk wel een schadevergoeding voor. Maar hoe kun je een vergoeding eisen voor letselschade na bedrijfsongeval? Wij leggen je uit welke stappen je moet zetten.

1. Tel alle kosten bij elkaar op

Om erachter te komen welk bedrag je gaat eisen, zul je eerst alle kosten bij elkaar op moeten tellen. Dit gaat niet alleen om de kosten van het ziekenhuis en materiële kosten, maar ook om bijvoorbeeld inkomstenderving en smartengeld voor psychische problemen. Zorg ervoor dat je ook alle bonnen en facturen hiervan goed bewaard, zodat je dit als bewijs kunt gebruiken.

bedrijfsongeval

2. Stel je werkgever aansprakelijk

Nu je het bedrag van de schadevergoeding hebt bepaald, kun je jouw werkgever aansprakelijk gaan stellen. Dit doe je middels een aansprakelijkheidsbrief. Als je hulp nodig hebt met het opstellen van deze brief, kun je eventueel een letselschadespecialist inschakelen.

3. Span eventueel een rechtszaak aan

Zodra je jouw werkgever aansprakelijk hebt gesteld, kan je werkgever drie dingen doen. Hij kan de schuld volledig erkennen, waarna je de volledige schadevergoeding ontvangt. Daarnaast is het mogelijk dat de werkgever de schuld slechts gedeeltelijk of helemaal niet erkend. In dat geval kun je ervoor kiezen om samen met een letselschadeadvocaat een rechtszaak aan te spannen om toch nog de volledige vergoeding te krijgen.