juli 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Led boarding voor uw adverteerders

Led Boarding

Led boarding is een steeds vaker gebruikt middel om reclames te kunnen tonen langs sportevenementen. Als adverteerder wilt u graag uw advertenties vertonen op plaatsen waar veel mensen samenkomen. Een ideale plek waar dit is, is bij sportevenementen. Zo kan u niet alleen uw reclame maken bij de juiste doelgroep maar u kunt ook nog eens een sport sponsoren. Zo heeft u een win-win situatie. De club die u sponsort heeft inkomsten om de club van te onderhouden en u heeft exposure.

Vaak zie je dat het lokale bedrijven zijn die een club een warm hart toedragen omdat ze een maatschappelijke functie hebben of omdat veel werknemers van een bedrijf bij de sportclub werken. Dit is vaak een voetbalclub maar kan ook bijvoorbeeld volleybal, handbal of basketbal zijn. Je ziet zelfs led boarding in schaatshallen of in sporthallen.

Waarom zou je kiezen voor led boarding

Deze vraag is snel beantwoord. Je kunt veel meer adverteerders kwijt. En hierdoor kun je de kosten veel lager houden. Je ziet dit bijvoorbeeld ook bij de reclame zuilen langs de snelweg. Deze hadden vroeger ook posters erop geplakt. Het nadeel hiervan is dat mensen met hoogwerkers naar boven moesten en uren bezig waren om de posters te plakken. Dit is nu allemaal niet nodig. De led boarding en reclamezuilen worden door een computer aangestuurd en zo is de content heel makkelijk te veranderen. Vroeger zag je dus reclames weken lang hangen op een grote reclame zuil en deze advertenties kosten vaak tienduizenden euro’s per advertentie. Omdat er nu meerdere adverteerders tegelijk kunnen adverteren kunnen deze kosten worden gedeeld. Je ziet nu dan ook dat je al voor € 1000,- euro op een reclamezuil langs de weg kan adverteren. Het bereik hiervan is enorm. Sommige plekken langs de snelweg hebben miljoenen passanten per maand. Hierdoor heb je een enorm bereik om potentiele kopers te attenderen op uw producten of diensten.

De werking van led boarding

De werking van led boarding is vrij simpel. De led boarding is eigenlijk gewoon een extra beeldscherm aan een pc gekoppeld. Soms zit hier een videoprocessor tussen om de afmetingen van het beeld juist te krijgen en het te vertonen plaatje de juiste verhoudingen mee te geven. Met extra grootte videoprocessoren kan men dan heel veel plaatjes achter elkaar zetten en dus de hele led boarding voorzien van content. Dit kan dan een plaatje zijn van wel tientallen meters lang. Door op de pc software te zetten kan je een soort PowerPoint presentatie maken en dus plaatjes achter elkaar laten vertonen in een loop. Zo blijven de afbeeldingen eeuwig wisselen.

De precieze werking en het technische gedeelte weet ik niet maar meer informatie over led boarding kan je vinden op de website www.leddisplayexpert.nl