juni 16, 2024

DC Event

dcevent.nl

Hoger veiligheidskundige: aanwinst voor je bedrijf

Je kunt hem nodig hebben voor het inventariseren van risico’s op de werkvloer én het beoordelen van veilige werksituaties: de hoger veiligheidskundige (HVK) van G4S Safety solutions. Deze adviseur weet niet alleen alles over evalueren en analyseren, maar ook over adviseren en het opstellen van een beleidsplan. Als bedrijf heb je veel baat bij het inschakelen van een adviseur op het gebied van veiligheid. Wat doet een hoger veiligheidskundige bij G4S Safety solutions?

In de eerste plaats zal een hoger veiligheidskundige alle risico’s voor arbeids- en bedrijfsveiligheid en gezondheid direct herkennen en analyseren. Dit betekent niet alleen dat je een veiligere werkomgeving creëert, maar ook dat je dit alles beter kunt regelen. Met de hulp van een hoger veiligheidskundige krijgt het management adviezen over het realiseren van arbozorg in bedrijfsprocessen of het invoeren van een beleidsplan voor het reduceren van schade en letsel bij het bestrijden van calamiteiten. Je schakelt een hoger veiligheidskundige in wanneer je veiligheidsprocessen binnen je bedrijf wilt verbeteren of bijvoorbeeld als je Arbo-management wilt laten ontwikkelen en integreren.

Wat kun je verwachten van een hoger veiligheidskundige?

Een hoger veiligheidskundige kun je via G4S Safety solutions inschakelen. Je kunt hierbij hulp verwachten op het gebied van probleemanalyse, oordeelsvorming, communicatie en creativiteit. Daarnaast kun je als bedrijf rekenen op de integriteit van de hoger veiligheidskundige, goede samenwerking en het klantgericht denken. Een hoger veiligheidskundige heeft een HBO diploma Veiligheidskundige en heeft daarnaast aanvullende opleidingen afgerond op het gebied van bedrijfskunde en procesmanagement.