juni 16, 2024

DC Event

dcevent.nl

2 tips om een burn-out te voorkomen

burnout preventie

Je staat de laatste tijd onder veel stress op je werk. Nu ben je bang dat dit alleen maar meer wordt en dat je straks misschien wel een burn-out krijgt. Dat wil je natuurlijk niet en daarom wil je weten hoe je dit kunt voorkomen. In dit artikel vind je twee tips voor burnout preventie.

burnout preventie

1. Schep orde in de chaos

Als je het erg druk hebt, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Je hebt het gevoel dat je nog zoveel moet doen, terwijl je niet precies weet wat. Misschien is je huis inmiddels ook wel een bende geworden. Om stress te verminderen en een burn-out te voorkomen is het belangrijk om eerst eens orde in de chaos te scheppen. Dat kost tijd, maar het levert je straks meer energie en tijd op. Maak dus een to do list, zet je afspraken in je agenda en ruim je huis op.

burnout preventie

2. Plan genoeg rustmomenten in

We blijven vaak maar doorgaan als we het druk hebben, maar dat is helemaal niet handig. Het veroorzaakt veel stress en je werkt ook nog eens minder effectief. Vaak doe je meer als je juist wel rust neemt en hiermee verminder je stress. Plan daarom genoeg rustmomenten in op een dag.