juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Welke verf te gebruiken bij het verven van tegels?

Je kunt niet zomaar elke soort verf op keramische badkamertegels gebruiken. Je hebt verf nodig die niet op waterbasis is, anders valt hij uiteen in je badkamer. De beste keuze is antibacteriële, waterbestendige epoxyverf. Meestal zijn thuissets en zelfgemaakte tegelverven verkrijgbaar in beperkte kleuren zoals wit, grijs of zwart.

We kunnen White Knight Tile Paint aanbevelen omdat het beschikbaar is om in duizenden kleuren te tinten. U kunt ook overwegen om een voorverpakte tegelverfset van Rust-Oleum of Homax te kopen, inclusief de verf en benodigdheden. Ten slotte, als je haast hebt, is er ook One Coat Tile Paint die je droogtijd verkort.

Hoe zit het met ander soort tegels?


Als je je badkamer toch opnieuw gaat doen, kun je dan douchetegels schilderen? Kun je een badkuip schilderen? Hoe schilder je badkamertegels in een douche?

Het goede nieuws is dat je met dezelfde materialen en een soortgelijk proces tegelverf kunt gebruiken om je wandtegels, douchetegels en de badkuip te bedekken voor een meer samenhangende look.

Het schilderen van uw eigen badkamertegels kan een gemakkelijke, betaalbare manier zijn om uw badkamers te renoveren. Hoewel het wat tijd en moeite van uw kant vereist, geeft u uw badkamer een wonderbaarlijk unieke uitstraling en bespaart u wat geld terwijl u bezig bent!

Niet nieuw

Het schilderen van tegels beleeft vandaag misschien een heropleving in populariteit, maar het is zeker geen nieuw fenomeen. Volgens velen werden vloertegels gemaakt van klei al in de middeleeuwen met de hand beschilderd, gevuld met slip en geglazuurd. Omdat deze tegels duur waren, werden ze het vaakst gebruikt in de huizen van de rijken en machtigen, in kerken of in institutionele gebouwen.

Meer onmisbare tips als je zelf gaat verven? Lees dit artikel: https://www.deverfvakman.nl/verfadvies/tegels-verven-onmisbare-tips-voor-de-doe-het-zelver/