juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Tips om het juiste raambeslag te kiezen

Het kiezen van raambeslag gaat het makkelijkst als je kiest voor dezelfde stijl als je deurknoppen en ander beslag in je huis. Hiermee creëer je onderlinge samenhang en laat je steeds dezelfde design elementen terug komen. Daarnaast moet je een keuze maken voor een sluiting die handig is en veilig. Het is slim om goed te bedenken hoe je een raam wilt openen en dicht doen. Meestal heb je in je huis verschillende soorten ruiten en dan is het handig als je ze allemaal in dezelfde stijl kunt voorzien van hang- en sluitwerk en grepen. Kijk dan ook voor modellen die verschillende soorten kunnen leveren voor zowel een draai kiepraam als een naar buitendraaiend raam, raamuitzetters en espagnoletsluitingen. Zo breng je rust en eenheid aan in je interieur. In dit artikel vind je alle waardevolle tips voor de juiste keuze op een rijtje.

Kies je stijl, van modern tot retro

Bij raambeslag kun je kiezen voor verschillende stijlen. Daarbij kun je het beste uitgaan van de stijl die je hebt doorgevoerd in je huis. In een oude woning die klassiek is opgeknapt passen ook het mooiste de klassieke beslagen. Dan passen alle elementen perfect bij elkaar. Heb je een huis dat modern is ingericht dan is er genoeg keuze in moderne exemplaren die wat stoerder en robuuster zijn. Je kunt zelfs kiezen voor retro modellen die bijna niet van de echte oude exemplaren te onderscheiden zijn. We raden je aan om eerst de stijl te bepalen en alleen op die stijl te oriënteren. Dat scheelt je een hoop speurwerk. Want de keuze is reuze.

Renoveren of extra waarde creëren met raambeslag

Als je je huis gaat renoveren dan is nieuw raambeslag een waardevolle aanwinst waarmee je de waarde van je huis kunt verhogen. Niet voor niks geven makelaars aan dat het juiste beslag garant staat voor een waardestijging van je huis. En als je bezig bent met nieuwbouw dan doe je er goed aan om mooi, stevig en veilig hang- en sluitwerk te kiezen. Want ook dan verdien je je investering dubbel en dwars terug als je ooit je huis weer gaat verkopen. Huizen met slecht onderhouden beslag geven de indruk dat het hele huis slecht onderhouden is en dat komt de waarde van je huis niet ten goede.

Kies de kleur voor de juiste uitstraling

Niet alleen moet je een keuze maken uit het design van het raambeslag, je mag ook nog de kleur kiezen. Je ziet tegenwoordig weer meer messing en koper terug in de modellen. Ook zijn er nog steeds modellen die gecombineerd worden met hout of bakeliet. Daarnaast wordt er steeds vaker gekozen voor mat zwart. Dat heeft een aantal voordelen. Het is een statement op elk raam en het is erg handig in gebruik. Het heeft een speciale laag die ervoor zorgt dat er nauwelijks vuil op blijft plakken. Verder is het bestendig tegen krassen en beschadigt het niet snel. Dat maakt het makkelijk in het onderhoud.

Zorg voor een veilige sluiting bij raambeslag

Kies bij raambeslag altijd voor de modellen die ook veilig zijn en je ramen stevig afsluiten. Dat houdt inbrekers buiten de deur. Stevig beslag voor ramen vind je bij Mooi Deurbeslag!