juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Tafelvoetbaltafel voor thuis: dit wil je weten

Denk je erover na om een tafelvoetbaltafel thuis neer te zetten? Dan is het helemaal niet zo vreemd, want veel mensen kopen een voetbaltafel om thuis te kunnen spelen. Voorheen zag je het spelletje wat vaker in gamehallen, kantines en andere openbare gelegenheden, maar het is een feit dat er in woningen steeds meer voetbaltafels te vinden zijn. Maar waar moet je op letten als je een tafel voor thuis wilt kopen? In onze blog zoomen we hier dieper op in.

De kwaliteit van een tafelvoetbaltafel

De kwaliteit van een tafelvoetbaltafel kan variëren. Je hebt voor een zacht prijsje al een tafel die je in elkaar kunt zetten en kunt gebruiken, maar wat kun je ervan verwachten? En waarom zijn bijvoorbeeld vaste of inklapbare tafels een stuk duurder? Goedkopere tafels zijn vaak van lichte en kwalitatief mindere materialen gemaakt. Je kunt hier prima mee spelen, maar bij intensief en fanatiek gebruik kunnen onderdelen sneller kapotgaan. Daar heb je geen last van als je voor een duurdere tafel kiest.

Duurdere tafels zijn vaak van duurzame en stevige materialen gemaakt en zijn juist geschikt voor intensief gebruik. Ben je dus een fanatieke speler die regelmatig met zijn maten aan de stangen staat te trekken? Dan is het slim om iets meer geld te investeren en om te kiezen voor kwaliteit. 

Tafelvoetbaltafel zonder muntinworp

Een tafelvoetbaltafel die in een gamehal of openbare gelegenheid staat, is doorgaans uitgerust met muntinworp. Het spelletje hoeft immers niet altijd gratis te zijn, maar voor thuisgebruik is dat natuurlijk onzin. Tenzij je waarde hecht aan het nostalgische gevoel om geld in te werpen om een spelletje te kunnen spelen. Houd er rekening mee dat tafels met muntinworp wel wat duurder zijn vanwege de techniek en dat je het niet echt nodig hebt. Dus hier kun je in ieder geval al op besparen als je de juiste keuze maakt.

Met of zonder glasplaat?

Een tafelvoetbaltafel kan uitgerust zijn met een glasplaat, maar dat is niet altijd het geval. Het is maar net waar je waarde aan hecht. Een glasplaat heeft zowel voor- als nadelen. Het grootste voordeel is dat het speelveld beschermd is en stofvrij blijft, maar het nadeel is dat een verkeerd afgestelde lamp voor vervelende reflecties kan zorgen. Wat natuurlijk invloed heeft op het spelen van het spel. Een ander nadeel is dat een tafelvoetbaltafel met glasplaat ook iets duurder is dan een model zonder glasplaat.

Investeer iets meer geld

Je kunt voor enkele tientjes tot iets meer dan € 100,- een tafel bij iedere willekeurige speelgoedwinkel kopen, maar het is beter om iets meer geld te investeren als je ook echt een goede tafelvoetbaltafel wilt hebben staan. Deze zijn steviger, goed waterpas neer te zetten en bevatten vaak originele modellen van de spelers, zodat je het spel ook optimaal kunt spelen. Goede tafels zijn al vanaf € 200,- verkrijgbaar en de prijs kan oplopen tot wel meer dan € 1.000,-. Logischerwijs zijn tafels met meer functies en die ook kwalitatief beter zijn iets duurder.

Heb je niet zoveel ruimte? Dan kan je ook een voetbaltafel inklapbaar kopen.