juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Een kaal, saai balkon? Met deze tips is dat verleden tijd!

balkonhek

Woon je in een flat in een appartementsgebouw en ben je het beu om door het raam enkel het aluminium hekwerk van je balkon te zien? Of misschien moet je het doen met slechts een Frans balkon? Dat lijkt misschien niet erg veel om mee te werken, maar je zal verrast zijn wat je allemaal kan bereiken met maar een paar kleine ingrepen! Niet iedereen heeft nu eenmaal een grote tuin, dus soms moet je creatief zijn om toch een gezellig terras te creëren op je balkon. Binnen de kortste keren heb je dus een balkon om van te smullen!

Veel doen met heel weinig

Een balkon of terras is niet altijd erg groot, maar met heel weinig kan je al heel veel bereiken. Zelfs een Frans balkon biedt nog veel mogelijkheden. Een leuk idee is om aan de balustrade van je (Frans) balkon allerlei mooie planten of bloemen op te hangen. Een klimplant kan je uitzicht op die manier een stuk kleurrijker maken. Nog een optie is dat je lichtjes aan de reling hangt, zoals degene die je als kerstversiering gebruikt. Dat geeft een heel gezellig effect in de avond. Met deze tips zie je eens wat anders dan de gebouwen aan de overkant!

Je eigen tuin in het klein

Als je er toch voor wilt kiezen om je balkon niet enkel als decoratie of uitzicht te gebruiken, maar eerder als tuin of terras, wil je natuurlijk zoveel mogelijk plaats om dingen te kunnen doen. Je zal dus waarschijnlijk iets minder decoratie moeten plaatsen, al kan een plant natuurlijk altijd aan het hekwerk gehangen worden. In plaats daarvan zet je dan best een tafel en wat gemakkelijke tuinstoelen, zo kan ook jij lekker aperitieven op de zwoele zomeravonden. En zo zie je ook maar weer dat zelfs een piepklein balkon niet in de weg hoeft te staan van een gezellig terras!