juni 16, 2024

DC Event

dcevent.nl

EHBO Cursus en vergoeding

Wil je dit jaar een EHBO Cursus gaan volgen? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Er zijn een groot aantal zorgverzekeraars die een EHBO Cursus van groot belang vinden en daarom meebetalen aan de vergoeding. Dit betekent dat je een stuk voordeliger uit bent als het gaat om het volgen van een cursus in EHBO of reanimatie. Dit heeft alleen maar voordelen: zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat jij en de mensen om je heen gezond blijven. Met een EHBO Cursus kun je grotendeels verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van anderen.

De vergoeding per zorgverzekeraar

Hoeveel de EHBO Cursus vergoeding is, verschilt per zorgverzekeraar. De meeste bedragen zijn aan het eind van 2018 vastgesteld en gelden dus het hele jaar 2019. Het komt voor dat er een bepaal bedrag wordt vergoed, maar sommige zorgverzekeraars vergoeden het cursusbedrag helemaal. Waar jij van kunt profiteren hangt af van je eigen pakket bij je zorgverzekering. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat er veel wordt vergoed.

Je kunt snel op zorgwijzer.nl kijken om te zien of jouw zorgverzekeraar de kosten van een EHBO Cursus zal vergoeden. Ook kun je zelf in je eigen polisvoorwaarden kijken of nabellen bij je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn of je wel of geen vergoeding krijgen. Vergoed jouw verzekeraar je EHBO Cursus of een gedeelte hiervan? Dan kun je na afloop van de cursus de factuur declareren zodat je je geld terugkrijgt van de zorgverzekeraar.