juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Wat is een palletmover precies?

AGV 4

Een palletmover is eigenlijk een apparaat dat vaak door bedrijven ingezet wordt om pallets met goederen te verplaatsen in zowel een magazijn als een fabriek. Een andere benaming voor het apparaat ‘palletmover’ is een palletwagen. In sommige gevallen wordt een palletmover ook pallettruck genoemd. Een palletmover werkt door middel van een kwalitatief goed, hydraulisch systeem dat een pallet omhoog kan brengen. Op het moment dat een pallet omhoog gebracht wordt, kan het pallet met goederen ook eenvoudiger en makkelijker verplaatst worden. Hieronder wordt uitgelegd hoe een agv precies werkt. Daarnaast wordt er ingegaan op de functie van een agv.

Wat is een agv precies en hoe werkt dit?

AGV is een afkorting van de woorden ‘Automated Guided Vehicle’. Met deze afkorting wordt een autonoom voertuig aangeduid. Dit voertuig wordt gebruikt om goederen te verplaatsen in een magazijn of een fabriek. Hoe werkt zo’n Automated Guided Vehicle eigenlijk? Een Automated Guided Vehicle werkt door middel van software en sensoren die ervoor zorgen dat de AGV in staat is om zelfstandig door een ruimte te navigeren. Dit betekent dat een AGV dus zelfstandig goederen kan ophalen en afleveren op de juiste locatie. Je kunt een Automated Guided Vehicle op zo’n manier programmeren dat het speciale taken en specifieke routes kan uitvoeren.

Waarom zou je deze twee apparaten gebruiken?

Nu de functies van de twee apparaten duidelijk zijn, is het natuurlijk nog de grote vraag waarom je deze twee apparaten zou moeten aanschaffen en gebruiken. Ten eerste is het handig om een palletmover aan te schaffen, aangezien een palletmover het zware werk kan overnemen dat anders door mensen gedaan moet worden. Aangezien pallets zwaar zijn, zul je dus veel profijt hebben van een palletmover. De AGV zal ervoor zorgen dat je meer tijd overhoudt voor andere taken. De AGV kan namelijk zelfstandig aan het werk en kan taken uitvoeren die anders door andere traditionele voertuigen uitgevoerd worden. Het heeft dus veel voordelen om deze twee apparaten aan te schaffen.