juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Sporten als goede voornemen

Het einde van het jaar nadert en menig mens stelt een lijstje met goede voornemens voor zichzelf op. Vaak is sporten daar een van. We leven in een maatschappij waarin we niet veel hoeven te bewegen. Maar het is wel nodig en goed voor ons. In deze blog vertel ik je hoe je kunt beginnen met fitness. Lees je mee?

Wat is je doel?

Ten eerste is het belangrijk om realistische doelen te stellen voor jezelf. Probeer niet te hoog te mikken, want dit kan leiden tot frustratie en uiteindelijk falen. Ook moet je eerlijk tegen jezelf zijn. Begin je met sporten voor je gezondheid of wil je jouw uiterlijk aanpassen. Beide zijn valide redenen maar door eerlijk te zijn, kan je een plan maken en weet je ook hoeveel geduld je met jezelf moet hebben. Begin klein en werk omhoog. Zo voorkom je blessures en frustraties.

Bewust onbekwaam

Heb je ervaring of kom je net om de hoek kijken? Om niet meteen te zwaar te tillen, moet je dit weten zodat je een goed beginpunt kunt bepalen. Oh ja, en niet iedereen houdt van appels en niet iedereen houdt van fitness, om het zo maar te zeggen. Bedenk wat voor activiteit jij leuk vindt. Des te meer plezier je hebt, des te minder voelt het als een klus en dan zul je dus ook meer motivatie hebben om door te gaan. En om succesvol je goede voornemen door te zetten, is een beetje motivatie wel iets dat je nodig hebt.

Het is 50/50, als het niet meer is…

Maar met alleen sporten, haal je je doelen niet. Wat?! Ja, je moet ook je voeding aanpassen om je doelen te halen. Eet gezond en drink voldoende water. Denk er daarnaast over na om nog fitness supplementen toe te voegen aan je dieet, dit kan je lijf extra ondersteunen tijdens het sporten en in de rusttijd. Wil jij spieren kweken? Dan heb je extra proteïne nodig. Je kan whey kopen en dit door een shake doen. Zo krijg je extra proteïne binnen.

Weet je niet helemaal waar of hoe je moet beginnen? Heb je een specifieke vraag? Schakel dan de hulp van een professionele trainer. Dit kan ook helpen met de motivatie. Je doet het dan immers niet alleen en je hebt een soort stok achter de deur. Maar bedenk je dat dat uiteindelijk ook niet uitmaakt, je doet het immers voor jezelf. Op die manier kan jij straks succesvol jouw goede voornemen waarmaken!