juli 25, 2024

DC Event

dcevent.nl

Op je eigen tempo piano leren spelen 

piano leren spelen

Er is niks fijner dan op je eigen tempo de piano leren spelen. Door op je eigen tempo een instrument te leren zul je veel beter de basis onder de knie krijgen dan bij een gehaaste muziekschool waar je een nummertje bent. Een instrument leren is een avontuur en dat moet wel een leuk avontuur zijn. Door online lessen kun je precies zelf bepalen wat je gaat leren en wanneer. Ben je die saaie toonladders zat dan kan je dat leuk afwisselen door een liedje te leren. 

piano leren spelen

Meer motivatie om te leren

Door meer invloed te hebben op wat je leert zul je ook meer motivatie krijgen om achter de piano te kruipen en te oefenen. Je hebt vast wel eens lijst met nummers die je altijd al hebt willen leren, maar het is er nooit van gekomen omdat jouw leraar je alleen maar toonladders aanleert. Het is ook heel erg belangrijk dat je dingen leert die je leuk vindt als je een instrument beoefend, dit zorgt namelijk voor meer motivatie en wilskracht om te gaan oefenen. 

Tips om sneller beter te worden

Als je begint met de piano wil je natuurlijk dat je snel vooruitgang ziet, helaas is een instrument leren voor de meeste mensen een langzaam process waar je veel tijd in moet stoppen. Het is aangeraden dat je wekelijks minimaal een les volgt van de piano, daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de nieuw geleerde stof ook oefent door minimaal 30 minuten dagelijks te oefenen. In plaats van even de tv aanzetten kun je dus ook even de piano oefenen.

Meer zoals dit