juli 25, 2024

DC Event

dcevent.nl

Heb jij last van jouw onderrug? Deze oefeningen moet jij doen in de sportschool!

Heb jij last van jouw onderrug of andere spieren dicht bij jouw core? Wil je dit verhelpen? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Jij bent namelijk niet de enige die hier last van heeft. De meeste mensen, vooral in Nederland, hebben last van hun rug. Dit komt omdat deze mensen een verkeerde zithouding aannemen. Gelukkig kun je hier iets tegen doen door te denken aan ergonomie. Je kunt speciale stoelen kopen voor in huis of op het kantoor. Zo kun je werken aan een betere houding en dus de pijntjes uit je onderrug krijgen. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Fitness

Wanneer je in de sportschool bent kun jij jouw problemen oplossen door bepaalde oefeningen te doen. Zo heb je een oefening waar je voorover leunt, en dan van een gebogen rug naar een rechte rug moet gaan. Doordat je tegen de zwaartekracht ‘vecht’, wordt dit dus zwaarder voor je gemaakt.  In de sportschool is het belangrijk dat je dit geleidelijk doet. Het is dus niet de bedoeling dat je dit doet en hier helemaal kapot aan gaat. Je moet dit rustig opbouwen, zodat je onderrug langzaamaan wat sterker wordt.

Experts zijn praktisch

Het is ook aan te raden om praktische hulp te zoeken, zoals bij een expert in spieren. Deze specialisten worden ook wel fysiotherapeuten genoemd. Een Fysiotherapie Leidschenveen is bijvoorbeeld ideaal wanneer je vaak naar de sportschool gaat en behoefte hebt aan iemand die je masseert na het trainen. Een combinatie hiervan is echter het beste om te combineren. Zo kan je kracht en souplesse en meest effectief benutten. Een fysio heeft ook een aantal thuis oefeningen voor je in petto, zodat je ook buiten de sportschool hieraan kunt werken.