juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Ben jij een geluks- of een pechvogel? Beken kleur en pas je aan!

Het leven is niet eerlijk, dat weten we allemaal. De één heeft altijd tegenslagen. Die breekt bijvoorbeeld meermaals per jaar een bot, heeft maandelijks een klein auto ongelukje en vist net naast het net wanneer het gaat om aanbiedingen en promoties. Dat terwijl een ander regelmatig briefgeld op straat vindt en altijd kantje boord aan vervelende situaties ontsnapt zonder daar iets voor te hoeven doen. Je kunt hier vrij weinig aan doen, anders dan je aanpassen aan het type dat je zelf bent. Ben jij ook zo’n pechvogel en geen Guus Geluk? Lees dan snel verder, want we hebben een paar handige tips voor je! 

Maak een mantra van de wet van Murphy 

De wet van Murphy luidt dat alles wat fout kan gaan ook fout zal gaan. Wanneer je dit constant in je achterhoofd houdt zul je merken dat er, ook al gaat er nog veel fout, ook dingen goed gaan. Meer dan je door al je pech wellicht had verwacht. Dat heeft een positieve werking op je humeur en zorgt ervoor dat je ondanks je pech het leven wat rooskleuriger in zult zien.  

De postcode loterij opzeggen 

Laten we eerlijk zijn. Iemand met zo veel pech als jij zal waarschijnlijk nooit de loterij winnen. Mensen zonder pech winnen niet eens! De postcode loterij opzeggen is dan helemaal geen slecht idee. Je helpt daarmee niet alleen jezelf omdat je het maandelijkse bedrag nu overhoudt, maar ook je hele straat aangezien zij door jouw pech ook niet konden winnen. 

Humor is je vriend 

Je merkt het misschien al ietwat aan deze blog. Humor is echt je beste vriend, zeker wanneer je pech hebt. Hoe erg het ook tegen zit, jouw lach kan niemand van je afnemen en we hopen dat jij dat zelf ook niet zult doen. Veel geluk gewenst, pechvogel!