juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Verras jouw geliefde met prachtige rode rozen

Gekleurde rozen

Heb jij een jubileum in jouw relatie of is jouw geliefde jarig? Dan is een bos rode rozen het perfecte cadeau. Rode rozen staan voor liefde, trouw en respect. Rode rozen worden vaak cadeau gedaan bij een mijlpaal in de relatie. Denk aan 10 jaar samen of op elke trouwdag. De meeste mensen geven dan het aantal jaren in rode rozen. Toch heeft het aantal rozen wel een betekenis. Zo wordt bij een huwelijksaanzoek vaak 12 rozen gegeven en wanneer jij jouw excuses wil aanbieden voor iets wat je hebt gedaan worden vaak 15 rozen gegeven.

De verzorging van rode rozen

Rode rozen zijn erg mooie rozen, maar dan moeten de rozen natuurlijk wel goed verzorgd worden. Dit doe je door de rode rozen zo snel mogelijk in een schone vaas te zetten. Snijd de rozen vervolgens schuin af bij de stelen en doe rozenvoeding in het water. Hierdoor krijgen de rode rozen genoeg voedingsstoffen binnen, zodat ze langer mooi op de vaas kunnen staan. Om het aantal bacteriën in het water te minimaliseren, is het aan te raden om de bladeren die in het water hangen te verwijderen. Zet de rozen niet in de buurt van fruit of in direct zonlicht. Hierdoor gaan de rozen sneller verwelken en kun jij er minder lang van genieten. Na een week is het verstandig om het water te verversen en opnieuw rozenvoeding toe te voegen. Zo blijven de rode rozen het langst mooi op de vaas.

Verschillende soorten rode rozen

De rode rozen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Een van de bekendste soorten is de Red Naomi. Dit is een premium rode roos die gekenmerkt wordt door haar stevige steel en grote bloemenkop. Hierdoor is dit ook een populaire keuze voor boeketten met bijvoorbeeld 100 rode rozen. Een andere populaire rode roos is de EverRed. Deze roos is ook een premium roos, maar met een iets lager prijskaartje dan de Red Naomi.