juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Aan de slag als freelancer communicatie? Hier moet je op letten

freelancer

Je wilt graag bedrijven helpen met communicatie en voor jezelf starten. Maar waar moet je nu op letten als je aan de slag gaat als freelance communicatie? in dit artikel lees je hier alles over.

1. KvK inschrijving

Als je een baan hebt en alleen af en toe tussendoor een kleine freelance opdracht doet, hoef je je wellicht nog niet in te schrijven bij de KvK. Wil je echter regelmatig freelance opdrachten doen of helemaal fulltime aan de slag gaan als freelancer communicatie? Dan is een inschrijving bij de KvK wel aan te raden.

2. Maak jezelf zichtbaar

Je zult als freelancer communicatie zelf op zoek moeten gaan naar opdrachten. Maak jezelf daarom zichtbaar, zodat opdrachtgevers een goede indruk van je krijgen en jou kunnen vinden. Dit doe je met je LinkedIn profiel en eventueel ook een eigen website.

3. Richt je administratie goed in

De meeste ondernemers hebben een hekel aan het doen van hun administratie, maar dat komt ook doordat ze het niet goed hebben ingericht. Start dus goed en richt jouw administratie alvast goed in. Kijk of een factureringsprogramma iets voor je is en sla de facturen die je ontvangt en je bonnetjes goed op.