juni 16, 2024

DC Event

dcevent.nl

Met deze pyjama slaap jij de hele nacht door!

Nog even een filmpje kijken ‘s avonds of nog even gamen. Je weet dat je eigenlijk moet gaan slapen, maar je weet dat je daar toch niet in slaap valt. Slapeloze nachten zijn niet alleen letterlijk vermoeiend, maar ook gewoon heel vervelend. Misschien heb jij je al aan wat tips gewaagd voor een betere nachtrust: geen cafeïne meer, kamer verduisteren etc. Maar kun jij er maar niet achter komen waar het precies door komt. Dan is het een goed plan om te kijken van welk materiaal jouw pyjama gemaakt is. Want dit is toch ongemerkt belangrijker dan je misschien zou denken, 

Gewoon fijn katoen

De meeste mensen dragen een pyjama van katoen. End at is ook niet zo gek. Katoen heft namelijk veel sterke kenmerken. Het is geen fragiele stof en daarmee ideaal voor in de wasmachine, neemt eenvoudig vocht op en reguleert warmte. Ben jij iemand die het ‘s nachts snel koud heeft? Dan is katoen absoluut niet jouw perfecte pyjama. In dat geval kun je beter kiezen voor flanel.

White Bed Linen

Heerlijk flanel

Flanel lijkt in zeker zin sterk op katoen en bevat dezelfde eerdergenoemde eigenschappen. Het verschil, of eigenlijk meer toevoeging, is dat flanel warmte veel beter vasthoudt. Ik gaf het net al aan, flanel is een uitermate geschikt material als je het eenvoudig koud hebt in de nacht of wanneer je in een koude omgeving slaapt. 

Lekker lucht en zacht modal

Misschien heb je nog niet ieder van deze stof gehoord. Dat zou niet zo raar zijn, want het is een stuk minder bekend onder mensen. En dat terwijl het toch een heel gangbaar materiaal is. Het is daarnaast ook in zekere zin bijna nog een prettiger materiaal dan katoen. Modal valt namelijk heel soepel en geeft hiermee veel bewegingsvrijheid voor in de nacht. Daarnaast verkleurt het ook niet en absorbeert het nog meer vocht dan katoen.

Ben jij op zoek naar jouw perfecte nachtjapon of pyjama? Bekijk dan het assortiment van Jolyz Pyjama-webshop.