juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Een thuisproeverij organiseren? Zo doe je dat!

Ben jij nog op zoek naar een leuk plan voor het weekend? En zijn jouw vrienden en jij echte bierliefhebbers? Organiseer een bierproeverij thuis! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar wij hebben in ieder geval een paar tips voor je op een rijtje gezet om er een geslaagde middag/ avond van te maken! 

 

Vraag je vrienden

Prik een datum met je vrienden en spreek een tijd af. Vraag vervolgens of zij nog ideeën hebben of bepaalde bieren die ze graag willen proeven. Zo hoef je niet alles zelf te bedenken en weet je zeker dat er voor elk wat wils bij zit. 

 

Kies een thema 

Geef een extra beleving aan je bierproeverij door er een thema aan te verbinden. Aan de hand van dit thema kun je ook makkelijker biersoorten uitkiezen. Kies bijvoorbeeld voor een seizoen zoals herfst of zomer of Amerikaans thema en bestel IPA beer (klik op de link als je meer over IPA bier wilt weten). Je kunt er ook bijvoorbeeld voor kiezen om een blinde proeverij te organiseren, nooit eerder geproefde bieren, prijswinnende bieren etc. 

 

Maak een mooie selectie en bepaal de juiste volgorde 

Als je even niet oplet tijdens de proeverij heb je de volgende ochtend een gigantische kater en dat zou natuurlijk zonde zijn. Maak daarom een goede selectie en bestel niet te veel. Daarnaast is het handig om op te bouwen. Begin met lichte biertjes en eindig met de iets zwaardere. Op deze manier kun je de bieren ook veel beter proeven. Wanneer je begint met de zwaardere bieren dan zullen de smaken van de lichte biertjes wegvallen. 

 

Beoordeel welke biertjes jullie lekker vinden

Het leuke aan een proeverij is dat je allerlei nieuwe biersoorten kan uitproberen. Misschien vind jij straks wel je nieuwe favoriet! Om na de proeverij nog steeds precies te weten wat je van elk biertje vond is het handig om het op te schrijven. Maak er een leuk spelletje van samen met je vrienden door de biersoorten op bepaalde kwaliteiten te beoordelen. Achteraf kunnen jullie het winnende biertje bepalen! 

 

Zorg voor iets te knabbelen

Van al dat bier drinken kunnen jullie nog wel eens lekkere trek krijgen. Zorg daarom voor lekkere hapjes tijdens de proeverij. Bij iedere biersoort worden er wel bijpassende hapjes geadviseerd. Zoek dit op het internet en verras je vrienden met perfecte smaakcombinaties! 

 

Drink een glaasje water tussendoor 

Vergeet niet af en toe een glaasje water tussendoor te drinken! Naast dat het je kater een stukje veracht neutraliseert het ook je smaak. Zo kun je van iedere biersoort optimaal genieten!