juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Houd je niet van tuinieren? Ga voor een onderhoudsvriendelijke tuin!

siergrassen

Het is de hoogste tijd om eens iets aan je tuin te gaan doen. Alleen weet je ook dat je dit straks niet echt gaat onderhouden, want je houdt niet van tuinieren. Natuurlijk kun je nu mooie planten en siergrassen online kopen en in je tuin planten. Maar als je het niet bijhoudt, ziet het er binnen no-time al niet meer uit. Als je niet van tuinieren houdt, kun je daarom veel beter kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Maar hoe richt je dit nu in? Lees hier alles over in dit artikel.

Tip 1: Laat een groot deel bestraten

Een tuin die vol ligt met bestrating is eigenlijk het makkelijkst te onderhouden. Je krijgt dan namelijk maar heel weinig last van onkruid en het zal ook nooit een grote chaos worden.

Tip 2: Plaats een strook kunstgras

Een tuin die volledig bestraat is kan natuurlijk heel mooi zijn, maar veel mensen zien toch ook graag wat groen in hun tuin. Alleen als je kiest voor echt gras, kost dit enorm veel tijd om te onderhouden. Je zult het namelijk steeds moeten maaien. Daarom kun je er beter voor kiezen om een strook kunstgras aan te leggen.

Tip 3: Zet kunstplanten neer

Wist je dat er naast kunstgras kunstplanten zijn? Hiermee kun je jouw tuin nog gezelliger maken en natuurlijker laten ogen.