juni 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

De belangrijkste tips bij het aanschaffen van een piano

Ben je van plan om binnenkort een piano aan te schaffen? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel worden belangrijke aspecten onder een loep genomen. Begrippen zoals: het akoestische gedeelte, grootte van de piano en diverse specificaties komen van pas.

Akoestische waarden

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en een nagalm van het geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken worden over ‘’de ruimte heeft een slechte akoestiek’’.

Een piano is anno 2019 makkelijk betaalbaar. Piano’s vanuit Indonesië en China zijn goedkoper in relatie tot Duitse piano’s.  Elke piano heeft een andere akoestische waarde en hoe beter dit punt is, des te duurder de piano zal zijn.

De grootte van de piano

De grootte van de piano kan indirect impact hebben op het geluid. Een wat grotere piano kan meer geluid produceren en hierdoor klinkt het luider, terwijl een wat kleinere piano minder geluid kan produceren.

Allereerst is het belangrijk om naar de eindwaarden te kijken, zodat je nog altijd kan bepalen wat je wensen en behoeften zijn omtrent het piano kopen. Ik adviseer om een expert te benaderen met duidelijke uitleg naar je wensen.

Diverse specificaties

Een moderne keyboard kent meerdere standen. Zo kan je het geluid aanpassen en bepaalde beats toevoegen. Echter zou ik niet hiervoor kiezen als je klassiek muziek wil spelen. De extra features kunnen voor onduidelijkheden veroorzaken waardoor je geen grip meer hebt op je moderne piano.

Vond je dit artikel interessant ? Dan adviseer ik om de website van pianometropool.nl te bekijken voor nader informatie.

Meer zoals dit