juni 21, 2024

DC Event

dcevent.nl

Nederland en Cannabis – een verslaafde relatie

Cannabis is de meest bekende drug in niet alleen Nederland, maar ook in de gehele wereld. Daarnaast staat Nederland bekend om het gedoogde cannabisgebruik en komen gebruikers van over de hele wereld naar Amsterdam om daar hun cannabis ervaring te vergroten. Maar wat als het te veel wordt? Dan kan er sprake zijn van een cannabisverslaving. Om meer te weten te komen over cannabis en de cannabisverslaving vertellen we in dit artikel wat het is. Lees daarom door om goed op de hoogte te zijn voordat je gebruikt.

Cannabis wordt door de opiumwet gezien als een softdrugs en draagt vele namen, namelijk: marihuana, wiet, ganja en andere dergelijke pop culturele namen. Het is een drug die afkomstig is van een plant, namelijk de hennepplant. Wiet en Hasj vallen allebei onder cannabis, ook al zijn de twee verschillend van elkaar in structuur. Wiet is de gedroogde bloem van de hennepplant terwijl hasj een concentratie is daarvan. Hoe dan ook is het de hars en de bloemtoppen van de plant die de stof bevatten wat het een drug maakt. Dat is THC.

De stof zorgt ervoor dat de gebruiker mentaal en fysiek een ontspannen gevoel krijgt. Dit wordt de high genoemd. Cannabis wordt vaak gerookt in dezelfde vorm als een sigaret, maar waar deze zelf gerold is. Het is echter ook niet ongehoord om de THC te laten trekken in vette voedselbestanddelen om hiervan eten of drinken van te maken.

Door de jaren heen is het gehalte aan THC dat te vinden is in de hennepplant gestegen door selectieve voortplanting van de hennepplant, maar de stof kan fysiek en mentaal ook schadelijk zijn.

De drug is mentaal erg verslavend door de high die de gebruiker steeds wilt nabeleven. Wanneer zelfstandig stoppen niet lukt of niet mogelijk is dan kan het handig zijn om hulp in te schakelen.