juni 16, 2024

DC Event

dcevent.nl

#2 mooiste stadions van Nederland

Het voetbal seizoen is al weer even onderweg. Waar Ajax het dit jaar weer voortreffelijk doet in de competitie moet Feyenoord het voorlopig doen met de prijs van de mooiste grasmat. Een strijd die elk jaar weer spannend is blijft onze uitverkiezing van het mooiste stadion van Nederland. De Rotterdamse Kuip is er de afgelopen 43 keer met de overwinning van door gegaan. Kunnen de opmars van het Phillips Stadion in Eindhoven, Het Geldredome in Arnhem of de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam deze indrukwekkende zege reeks verbreken?

#2 – de Johan Cruyff Arena

Dit jaar op nummer twee in de uitverkiezing de thuishaven van Ajax. De Amsterdam Arena sinds jaar en dag vernoemd naar de legendarische nummer 14 van de Amsterdammers. Hoewel de thuisplek van Ajax in Rotterdam wordt vergald en als ufo wordt bekroond heeft dit stadion zijn mooie kant vorig jaar meer dan eens laten zien. In het Europese succesverhaal van de Amsterdammers mag een ode aan de Arena niet ontbreken. De spectaculaire lichtshows die met behulp van Gobos werden weer gegeven maakten het begin van de avond vaak al geweldig. De lichtshows werden kracht bij gezet door de manier van voetballen van Ajax. De acties waren even onnavolgbaar als de lichtstralen die de gobo lichtshow produceerde.

#1 – De Kuip

Jawel, ook dit jaar weer, voor de 44ste keer achter elkaar wint de Rotterdamse Kuip onze verkiezing van mooiste stadion van het land. De thuishaven van Feyenoord en favoriete concertlocatie van Marco Borsato is dan ook het mooiste stadion van Nederland. Zelfs als Feyenoord een draak van een wedstrijd speelt blijft dit een iconische plek. Met zijn lichtmasten elk een Goliath als de hoeders van de stad, symbolen van het hele legioen. Feyenoord is zijn eigen grootste concurrent op het gebied van het mooiste stadion. De plannen voor de nieuwe kuip liggen klaar en het wachten is op de eerste bouwperikelen. Wat gaat er gebeuren met de oude Kuip en zal de nieuwe Kuip zich ook zo makkelijk staande houden als hét stadion van Nederland? We gaan een spannende tijd tegemoet dat is zeker!